6+1 tip na uspořádání perfektní oslavy

To se takhle na kávě potkaly dvě „bláznivky“ do oslav – „evenťačka“ pořádající ty nejlepší akce a majitelka e-shopu darujtohrou.cz. Co z toho vzniklo? Přece tento článek. Očima šikovné Terezy Hrubé z Eventisima vám přinášíme hned 7 tipů na uspořádání té nejlepší oslavy. Děkujeme, Terezo, teď už je to jen na tobě.

Takže jak zorganizovat tu nejlepší oslavu?

Tady by mě určitě mnoho z vás zastavilo a oponovalo mi, že ke skvělé oslavě stačí mít kolem sebe lidi, co máme rádi a užijeme si s nimi legraci. Nepochybně. Ale právě pro ty nejbližší můžete připravit něco navíc. Něco, na co budou dlouho a rádi vzpomínat, a co bude mezi oslavami vyčnívat. Podíváme se na pár tipů, jak posunout takovou událost na vyšší level.

Návrh bez názvu (2) 

Termín

Jeden z nejdůležitějších faktorů je termín. Nejvíce obvyklý je páteční večer či víkendové dny.  Většina z nás má volno či alespoň volnější režim, a tak nic nebrání zúčastnit se organizovaného veselí. U narozeninových oslav vás do jisté míry limituje datum vašeho narození. Nic jsem si za celý svůj život nepřála víc než své prosincové narozeniny oslavit „grilovačkou“ u bazénu při příjemných 25 stupních. Ale i to jde dnes zařídit, že?

Místo

O své oslavě musíte mít dopředu nějakou představu. Můžete ji uspořádat v restauraci či podobném zařízení – většina z nich má k dispozici různé salonky, kde můžete využít soukromí a přitom servis, který podnik nabízí. Oslavu můžete uspořádat také doma (v obýváku i na zahradě), je ale potřeba počítat s náročnější přípravou a jistou „otročinou“ během akce. A pak také ten úklid… Vše má své pro a proti.

Pozvánka

Už víte, kdy a kde – jak to teď dát všem vědět? V době sociálních sítí to můžete vyřešit online pozvánkou přes Facebook, kde jsou dnes snad už všichni. Tak a je to. Tuším, že tohle vám ale stačit nebude. Pokud stále ještě dáváte přednost papírovým pozvánkám, tady máte dva prověřené tipy: grafické studio Jasný Design a papírnictví linea-art.cz (kromě pozvánek dělají i dokonalé papírové květiny). Máte-li chuť a čas, určitě vyzkoušejte program Canva ( základní verze je zdarma), se kterým vykouzlíte opravdu dokonalé pozvánky během chvilky, stačí je pak už jen vytisknout a předat. 

74

                 Zdroj:www.jasnydesign.cz ,                                  Zdroj: https://www.instagram.com/papirnictvilineaart/ 

Jídlo a pití

Tohle je nedílná součást každé oslavy. Ať už vezmete hosty do restaurace, nebo pro ně připravíte vybrané lahůdky doma, na občerstvení se prostě těší každý. Já osobně se velmi ráda nechávám inspirovat časopisy Gurmet a Apetit. Ale pozor, doporučuji si recepty před oslavou alespoň jednou vyzkoušet, ať nejste těsně před akcí překvapeni. Pokud se nechcete přípravou stresovat, mám tip i na luxusní dodavatele - dortnamiru.cz (dokonale zdobené dorty přesně podle vašich představ) a pecemenato.cz (umí sladké i slané občerstvení). S jídlem a pitím je spojeno i servírování. Prosím, šetřete naši krásnou přírodu a vykašlete se na kila plastových tácků, příborů, kelímků a brček. Já např. nedám dopustit na kovová a skleněná brčka od firmy brckoo. Hosté mají jedno brčko na celou oslavu a klidně si je mohou i odnést domů. Když k brčku pořídáte každému originální obal, pozornost z oslavy je na světě. 

65

                Zdroj: www.pecemenato.cz                                                                              Zdroj: www.brckoo.cz                                              

Dekorace

Dnešní výběr dekorací pro všechny typy oslav je naprosto neuvěřitelný – ať už to jsou baby shower, narozeninové oslavy pro děti či dospělé, rozlučky se svobodou, oslavy k narození miminka nebo i oslavy maturit, promocí a třeba i povýšení. Dnes se prostě dá slavit úplně cokoliv a jakkoliv. Chcete dekorace do růžové, černé, nebo jste milovník letadel? Není problém. Stačí se jen rozhodnout a do tohoto stylu vyladit všechny detaily – talířky, kelímky, ubrousky, balonky, girlandy, nápisy, konfety – to vše už je dnes velmi jednoduše k dostání i v papírovém provedení a pomůže vám to vyladit atmosféru celého večírku do jednotného a „wow“ stylu. Právě „wow“ efekt dokážou vykouzlit květiny. Všimli jste si, že kde jsou květiny, tam je hezky a útulno? Mám skvělé zkušenosti například s Květinovým ateliérem Poetica a s květinami Dvořák v Praze na Novodvorské.

21

                                 Zdroj:http://poetica.cz/

Program

Pomalu se k nám začínají dostávat také americké trendy oslav, a to je zapojení nějaké kulturní vložky do programu. Nikdo neříká, že vám musí přijet na zahradu zazpívat Vojtěch Dyk nebo zkusit zazpívat Leoš Mareš. Až budete oslavu plánovat, popřemýšlejte nad „řízeným“ programem. Na dětské oslavy se skvěle hodí kouzelníci, balónkáři, klauni s vystoupením a další (skvělé tipy na zabavení dětí nejen na akcích najdete na hrajemesijinak.cz). A ty dospělácké? Třeba karaoke, živá kapela, různé hry (já samozřejmě doporučuji Daruj to hrou – originální darovací hru plnou zábavy i napětí) nebo jen foto koutek. Co se týče fotek, pro velké oslavy doporučuji profi fotografa (skvělé reference má například „Ta, co fotí“), který zachytí všechny důležité okamžiky. 

3Návrh bez názvu (1)

                                   Zdroj:https://www.instagram.com/hrajeme_si_jinak/

TIP NAVÍC

V poslední době se začíná hodně vracet trend „dress code“ pro hosty. Nebojte se toho. Vy i vaši hosté skvěle doladíte celý večírek a ještě se (nejen při příchodu na oslavu) skvěle pobavíte. A pokud nejste na vtipné maškarní oblečky, dovedete si představit, jak to bude vypadat, když všichni přijdou v černých koktejlkách a obleku? Nádhera.

Pro darujtohrou.cz Tereza Hrubá, Eventisimo