Nejlepší dárkové schovávačky aneb jak originálně předat dárek

DSC_2244

Chcete obyčejné předání dárku povýšit na nápaditou a zábavnou chvíli? Předat dárek z ruky do ruky zvládne každý, ale co takhle překvapit hned dvakrát? Jednou předáním a podruhé dárkem. Zaručujeme vám, že obdarovaný pak na dárek od vás jen tak nezapomene. Připravili jsme si pro vás několik tipů, jak předat dárek hravě, stylově a neokoukaně. V článku najdete i karty s nápovědou ke stažení zdarma. Proč si neudělat domácí bojovku hned, že? 

Jak originálně předat dárek?

Udělejte z předání dárku bojovku a uvidíte, že se skvěle pobaví nejen ten, pro něhož je dárek určen, ale i vy. Tímto způsobem můžete obdarovat kohokoliv blízkého – partnera, děti, příbuzné i kamarády. Však kdo by si rád nehrál, i když z dětských let už dávno vyrostl? V článku najdete i pdf ,, plánovač narozenin a svátků''zdarma ke stažení. 

Jak připravit bojovku:

  • Na úplném začátku bude obálka nebo krabička se startovací indicií. Ty další budou následovat.
  • Obdarovanému předáte obálku nebo krabičku s kartičkou „Je čas na kávu“. Kam byste podle takové indicie šli? Ano, ke skříňce s hrníčky. Bude tam dárek? Ještě ne.
  • V jednom z hrníčků je další kartička „Voda tam proteče i stokrát denně“. A cesta obdarovaného povede do koupelny k umyvadlu.
  • U něj zase žádný dárek, jen třetí kartička „Nepotřebuješ si odpočinout?“. A v ložnici pod polštářem už na oslavence čeká jeho hlavní dárek. 

Fantazii se meze nekladou a využít můžete bezpočet kartiček i míst, kam je schovat. Níže najdete pár tipů na schovky, ale hru samozřejmě můžete přizpůsobit vaší domácnosti a možnostem. A rozhodně doporučujeme vyhrát si i s designem kartiček. Jasně, indicie můžete během chvilky napsat na malé papírky nebo si je rovnou vytisknout. Věřte ale, že když kartičky ozdobíte vlastním krasopisem, malůvkami či nálepkami, hra i celý dar budou rázem ještě osobitější. 

DSC_2269

10 nejoriginálnějších míst, kam schovat dárek

Dárek máte, jak připravit bojovku už také víte a teď už zbývá jenom vymyslet, kam dárek vlastně schováte. Vhod vám určitě přijdou následující tipy. 

#1: Pod polštář v ložnici

A nemusí to být zrovna pyžamo. Všechno romantické, spací, odpočinkové můžete schovat přímo pod polštář. Opatrně ale s křehkými dárky, které by mohl obdarovaný zalehnout a rozbít.  

#2: Pod židli 

Sedíte všichni u stolu, jen židle obdarovaného je prázdná. Ten totiž slídí všude okolo a hledá svůj dárek. Přitom je zespodu přilepený právě pod jeho židličkou. Pozor ale, ať se neprohodíte a nevznikne faux pas. 

#3: Do knížky 

Pugét sem neschováte, ale voucher či vstupenky se do knížky vejdou. Hlavně dárek nevkládejte do patnácté knihy v deváté řadě vaší domácí knihovny. To by se vám oslava trošku protáhla. Určitě má vaše drahá polovička zamilovanou knihu, nebo třeba máte opřenou fotoknihu někde na výstavce. Tak přesně to jsou ty pravé kousky pro schovávačku.

#4: Do pračky 

Ideální skrýš nejen pro hospodyňky. Pračka je vhodné místo pro měkké dárky, a zároveň tím svému muži láskyplně, ale zároveň vtipně připomenete, kam špinavé oblečení patří. Podlaha u postele to asi nebude.

#5:Do krabičky od papírových kapesníků 

Krabička v krabičce je oblíbenou variantou předání dárku, tak proč ji nevyužít i trochu vtipněji? Když obdarovanému budete chtít poradit, poproste ho, jestli by vám podal kapesník. 

#6: Mezi spodní prádlo 

Ideální skrýš na dárek pro muže. Tady ho totiž rozhodně hledat nebude. Schovat sem můžete hodinky, vouchery, sportovní potřeby, nářadí a mnoho dalších věcí. A zrovna nářadí v trenýrkách je dvojsmysl, který obdarovaného zaručeně pobaví. 

#7: Do ledničky 

U některých dárků je tato schovka jasnou volbou. Vlastnoručně vyrobený dort, balíček dobrot nebo nějaká ta láhev. Před akcí ale v ledničce raději trochu ukliďte, aby obdarovanému došlo, co je vlastně dárkem. 

#8: Za obraz 

Co třeba takto: jedno výročí svatby a jedna velká zarámovaná fotografie ze svatby ve vašem obýváku. Jasně, nevejde se tam toho moc, ale zrovna k výročí jsou „papírové“ dárky, jako je voucher na večeři nebo lístky do divadla, naprosto ideální. 

#9: Do trouby 

Její výhodou je, že do ní schováte i velké dárky. Nezapomeňte ji ale předem pořádně vydrhnout a také obdarovaného pořádně hlídejte. Mohl by totiž dostat chuť na pizzu nebo na koláč. 

#10: Nádržka od záchodu 

Ano, i tohle je možná schovka. Pro odvážné a hlavně pro ty, co nezkazí žádnou zábavu. A pokud se pro nádržku rozhodnete, nezapomeňte na opravdu precizně těsnící obal. Jinak by to mohl být pořádný průšvih.

DSC_2419

Míst, kam dárky ukrýt, jsou stovky. Myslete jen na to, že stejně jako samotné dárky, tak i místo, kam je schováte, by mělo mít myšlenku nebo by mělo nějakým způsobem souviset s obdarovaným. Takže pokud chcete z předání dárku udělat opravdu nezapomenutelný zážitek, přípravu rozhodně nepodceňujte.Pár kartiček k vytištění zdarma pro vás tady Bojovka_karty_A4 .

Upřednostňujeme české dárky 

Dárkovou inspiraci z českých e-shopů můžete čerpat třeba u La Muse , kde mají vše přehledně rozdělené a vy si jen vyfiltrujete, co by se ideálně hodilo právě pro vašeho oslavence. Z jejich magazínu můžete každopádně čerpat inspiraci celý rok a jen si ukládat tipy na vhodnou chvíli. (Aby se na žádný dárek nezapomnělo, o pár řádku níže máte ke stažení plánovač.) Inspirovat se můžete také v našem článku, ve kterém přinášíme výběr originálních a kvalitních dárků pro hospodyňky, kreativní duše i ženy vamp, zkrátka pro všechny zástupkyně něžného pohlaví se smyslem pro krásu, českou tvorbu a netuctovost.A protože víme, že výběr toho nejlepšího dárku vyžaduje hodně přemýšlení a fantazie, zejména pokud jde o dárek pro muže, přinášíme vám malou, pečlivě vybranou nápovědu i pro ně.

 

Originální předání dárku 

Doufáme, že naše tipy na bojovku a schovky vás dostatečně inspirovaly. A na závěr přinášíme ještě jednu možnost na originální předání dárku. Věděli jste, že existuje společenská hra, která to obdarovanému jen tak nedaruje? Jmenuje se Daruj to hrou a je to takový předvoj hlavního dárku. Ten dopředu schováte třeba na některé výše uvedené místo a předáte pouze hru. Ta se skládá z různých hádanek a rébusů. Teprve na základě jejího vyluštění obdarovaný zjistí, kde má hledat svůj dárek. Tato hra z obyčejného předání dárku vykouzlí zábavné rodinné odpoledne či nezapomenutelný večer ve dvou a všichni zúčastnění díky ní budou na předání dárku dlouho vzpomínat.

Aby se na žádné narozeniny, svátky či významné dny nezapomnělo, máme pro vás Narozeninový plánovač a Svátky a významné dny zdarma ke stažení. Tak nikdy nezapomenete a budete dělat radost těm lidem, kteří jsou pro vás důležití. 

DSC_2195