Peníze novomanželům: jak je předat originálně?

2_1

Jdete na svatbu a kromě šatů, dovozu, odvozu, hlídání dětí a zvířat, ubytování apod. přemýšlíte navíc i nad svatebním darem. Co by se jim tak asi mohlo hodit? V dnešní době naštěstí už spousta párů dopředu sepisuje sdílený seznam darů, popř. na internetu existují i tipy na originální dárky. Někteří asertivní snoubenci si rovnou řeknou o peníze. Proč to komplikovat, že? Peníze se hodí vždy a novomanželé se nemusí bát kýčovitých a opakujících se darů.

Jenže i když si snoubenci jasně řeknou o peníze, neznamená to, že vás tím zbavili veškerých starostí a povinností. Na vás je vymyslet kolik a jak. Existuje nepsané pravidlo, že za osobu se dává něco mezi 500 Kč a 1 000 Kč. Přesná částka záleží na vašich finančních možnostech a také na tom, jako blízcí si se snoubenci jste. Že neradi dáváte peníze? Obálka podle vás není žádný dárek? Peníze přece nemusíte dávat jen do obálky. I když i ty se dají pořídit krásné, popř. různými malůvkami „vymazlit“.

Svatba a Peníze jako dar: 21 tipů na originální předání  

Martina a Mira-469

My jsme si pro vás připravili hned několik tipů na originální předání peněz (pro jiné příležitosti by se vám mohly hodit i tipy na originální předání klasických dárků). Tipy jsme rozdělili tematicky – jsou budoucí novomanželé sportovci, milovníci sladkého, rádi si hrají, nebo jim chcete připravit „papírovou“ vzpomínku? Všechny tipy jsou inspirovány skutečnými příběhy ze života našich přátel a fanoušků a garantujeme vám, že novomanželé budou mít chuť vás hned obejmout!

Perfektní předání sportovcům:

Basketbalový míč – míč opatrně naříznete, vložíte peníze – kováky budou efektně cinkat, opatrně slepíte, nafouknete a je to. Tento způsob můžete samozřejmě aplikovat na všechny typy míčů. Jo a nezapomeňte na stužku.

Cyklistické šlapky – ano, i tohle už je vyzkoušené. Pro každého z novomanželů je určená jedna šlapka, do které zastrčíte peníze a věnování. Velmi jednoduché a velice vtipné. Pro cyklisty stoprocentně.

Balíček první pomoci – někteří sportovci (samozřejmě i nesportovci) jsou známí svými neustálými nehodami. Patří mezi ně i některý z novomanželů? Vezměte auto lékárničku a pár věcí „vytuňte“ – peníze do obvazu i do náplastí, přidejte tubu od vitamínů, lahvičku od dezinfekce… 

Toužíte potěšit novomanžele, co si staví svůj sen?

Dětská míchačka – staví, nebo se chystají stavět? Sežeňte dětskou míchačku a peníze do ní vložte. Opět budou lepší mince, které budou vydávat slušný rachot. Míchačku můžete přelepit izolepou, aby kováky nevypadly. Místo dětské míchačky samozřejmě můžete zvolit i tu opravdovou, ale… Hodně štěstí s převozem.

Betonová cihla – o tom už jste možná slyšeli. Existují i přesné návody, kdybyste potřebovali. Peníze nezapomeňte vložit do průhledného sáčku či krabičky a betonujte. Cihlu na závěr můžete vtipně pokreslit a popsat. Dárek a přání v jednom.

Domovní schránka – jeden z darů, který novomanželé později určitě využijí. Pořiďte nějakou hezkou schránku, nadepište ji příjmením novomanželů, vložte prašule a máte dar. Mince budou ve schránce rachotit, papírovky zase budou nenápadné. Je to na vás – zvolíte cinkání, nebo překvapení?

 Chcete na oslavě zazářit_ (8)

 

 

 

 

 

 

 

 

Očarujte na svatbě mlsné jazýčky:

Kinder vejce – chce to šikovné ruce, ale jde to. Opatrně odstraníte obal, ještě opatrněji rozpůlíte vajíčko a do žlutého obalu místo hračky vložíte peníze. Půlky znovu opatrně spojte – jednu můžete malinko nahřát o horký hrnec či rychlovarnou konvici, lépe se k druhé půlce přilepí. Co nejreálněji „zamotejte“ do obalu. Vajíček takto můžete udělat více a dát je třeba do košíčku. A bonus? Zůstane vám spousta malých hraček. Super, ne?

Bonboniéra – nejdřív musíte sníst všechny pralinky z bonboniéry, potom místo nich velmi opatrně poskládat peníze. Aby peníze držely složené, můžete je ovázat ozdobnou stužkou, nebo zabalit do obalů od pralinek (pokud v obalu byly). Bonboniéru na závěr zabalte do celofánu, ovažte stužkou a máte krásný retro dar.

Pytlík od chipsů – tam se těch stovek vejde… Opět máte důležitou úlohu – sníst obsah balení (jen blázen by to vyhazoval). Potom sáček nezapomeňte zevnitř umýt a utřít, vložte ideálně stokoruny a hezky sáček zalepte. Pokud v sáčku chcete brambůrky nechat, peníze můžete vložit do pytlíčků mezi ně.

PEZ postavičky – pamatujete si na ně? Stále jsou mezi dětmi oblíbené. A nejen mezi nimi. Místo sladkých kostiček dáte do zásobníku srolované peníze. Buď dáte novomanželům dvě postavičky = každému svoji vlastní (super by bylo, kdybyste našli takové, které se k novomanželům hodí), nebo jich můžete sehnat víc a vytvořit z nich větší balíček. Hravé a milé, co říkáte? 

Chcete u novomanželů vzbudit zvědavost? 

Truhla – sežeňte menší truhlu (určitě se ve tvaru truhly dělají pokladničky nebo šperkovnice) a neplňte ji mincemi. Ale to není všechno. Zkuste vymyslet nějakou vtipnou mapu pokladů. Jen si ohlídejte, aby truhlu nevzal někdo jiný než novomanželé. Mapu nedělejte složitou, už tak mají novomanželé na svatbě spoustu úkolů a zábavy.

Hra Daruj to hrou – nemusíte vyrábět, existuje. Do obalu od hry vložíte peníze (může to být i nějaký voucher), novomanželé v rámci hry budou luštit různé rébusy a na závěr jim tajenka odhalí, kde peníze najdou. Máte zábavný dárek 2 v 1, navíc úplně bez práce.

Lechtivá společenská hra – mrkněte po nějaké „vtipné“ hře pro dospělé, do hracích karet přimíchejte i pár papírovek. Pokud tam hrací karty nejsou, peníze můžete vložit i do „rozpůlených“ desek hry. Pozor, hru dejte opravdu jen herním typům – aby se nestalo, že hra poletí do koše i s penězi. Abyste si to pojistili, můžete na hru napsat nějaký vzkaz s menší nápovědou.

Perfektní svatební dar z papírnictví:

Dárková knížka – sami vytvořte mini sešit z fiktivních a vtipných voucherů na společné aktivity (nejen) manželů (á la erotická masáž pro manželku, domácí večeře podle výběru pro manžela, jedno pivo pro novomanžele s kamarády,…), mezi ně vložte peníze.

Fotoalbum – máte k dispozici nějaké vtipné fotky novomanželů? Nebo třeba i vaší party? Fotky doplňte vzkazy, malůvkami a penězi. K penězům můžete napsat (nakreslit) i „instrukce“, na co je mají použít.

Kalendář – vyberete týdenní, nebo měsíční? Zvolíte koťátka, cestování, recepty, vtipy, nebo třeba i vlastní fotografie? Ke každému měsíci (týdnu) připevněte peníze – kolik peněz jim na měsíc přidělíte? Opět jim k tomu můžete napsat nějaké krátký milý vzkaz. 

Tak trochu šílené předání peněz novomanželům? 

Balonky s heliem – ano, i do nich se dají peníze vložit. Peníze srolujte, balónky nafoukněte, svažte k sobě a je to. Jen dávejte velký pozor, ať balónky neuletí. Do balónků vložte kromě peněz i vzkazy, které si novomanželé mohou schovat na horší časy.

Tři oříšky – vezměte si ty největší oříšky, co najdete. Vevnitř je pořádně očistěte, každý milimetr navíc se vám bude hodit. Peníze do nich opatrně složte a omotejte hnědým a zeleným drátkem. Pokud jste zruční, ze zeleného drátku můžete vytvarovat i lístečky.

Deštník – otevřete velký deštník, zevnitř na jeho konstrukci opatrně přivažte peníze, znovu opatrně deštník složte. Až jej novomanželé otevřou, budou na ně krásně „pršet“ peníze.

Past na myši – tip pro všechny vtipálky. Do pastičky vložte místo sýru pro myši složené peníze pro novomanžele. Hlavně prosím vás opatrně na prsty!!

Dort z toaletních papírů – čím víc bude mít dort poschodí, tím víc bude toaleťáků, a tím pádem i peněz. Ty srolujte jednoduše do toaleťákové ruličky. Jednotlivá poschodí svažte stužkou, tu můžete provléct i vnitřkem toaletních papírů, aby drželi pohromadě i jednotlivá patra. Druhou variantou jsou špejle, kterými dokážete patra propojit.

1_1

 

 

 

 

 

 

vytvořte novomanželům svatebním darem úžasnou vzpomínku!

Tak do které kategorie spadají „vaši“ novomanželé? Věříme, že jste našli minimálně jeden tip, který využijete. U některých extra originálních darů dávejte velký pozor, aby se jich novomanželé nezbavili dříve, než si z nich vyzvednou své peníze. Byla by to velká škoda. Stačí naznačit a oni pochopí.

Užijte si svatební veselí na plno.

Ať se vaše dary líbí.