Nejlepší dárky pro muže

10 tipů na vánoční dárky pro muže

Všichni se shodneme na tom, že Vánoce mají být především o čase stráveném s rodinou, rozjímání a narození Ježíška. Ale i když dárky nemají hrát v čase vánočním prim, vynechat je z toho nemůžeme (a ani nechceme). A protože víme, že výběr toho nejlepšího dárku vyžaduje hodně přemýšlení a fantazie, zejména pokud jde o dárek pro muže, přinášíme vám malou, pečlivě vybranou nápovědu.

Upcyklujte staré na nové

Má váš manžel děravé tričko nebo džíny, které už jsou mu několik desetiletí malé, ale z nostalgických důvodů se jich nehodlá vzdát? Vdechněte odloženým věcem život a nechte mu z něj ušít něco jiného – třeba sáček na brýle, motýlka nebo obal na laptop. Pomůže vám s tím Petra z Byla jsem sukně.

Zrenovujte původní nábytek

A u předělávání starého na nové ještě zůstaneme. Vzpomíná váš táta na staré dobré židle, které jste měli v kuchyni za vašeho dětství, ale pak se nahradily modernějšími, nebo mu chybí starý ušák, který už byl na vyhození? Sežeňte stejný model na bazaru, nechte ho znovu nalakovat a očalounit a tradáá… osobní dárek, který rozzáří oči obdarovaného, je na světě. A pokud chcete kromě nábytku darovat i zážitek, kupte starou židli a pošlete s ní vašeho muže na kurz do Z pokoje do pokoje, kde se naučí ji zrenovovat sám.

Jedlé dárky

Muži milují jídlo. Nemáte-li ani nejmenší tušení, jaký dárek vybrat kolegovi, tchánovi nebo bratrovi, jedlé dárky to jistí. Lokální paštiky Čongrády, balíčky sušeného masa z brněnského Jimmy´s foods, pro milovníky sladkého třeba pralinky z Čokoládovny Janek nebo Marmelády s příběhem. Všechno české, kvalitní a otestované pro vás vlastní pusou. A čím to obdarovaný spláchne? Česko je pivní velmoc, z nabídky lokálních pivovarů vám půjde hlava kolem: co takhle oblíbená a experty oceňovaná Nachmelená opice? Raději víno? Vyzkoušejte bedýnky českých vín nebo rovnou vínové předplatné.

Vánoční poukazy

Nejkrásnější dárky mívají podobu společně stráveného času s těmi, které máme nejraději. A ruku na srdce, máme na to v této uspěchané době všichni dost prostoru? Jestli ne, zamyslete se, svolejte děti, shromážděte pastelky, barevné papíry a veškerou fantazii a vyrobte dárkové poukazy na společný zážitek. Bude to skvělý vánoční dárek pro dědečka i zaneprázdněného tátu. A jaký zážitek vybrat? Vezměte je na výstavu, do muzea nebo na bruslení. A můžete na předání Vámi vyrobeného poukazu použít naší hledací hru.

Poukaz do knihkupectví nebo předplatné audioknihy

Správně vybraná knížka nemůže pod vánoční jedličkou chybět. Než ale vybrat špatný žánr nebo poslední knihu nejoblíbenějšího autora vašeho muže, která mu už rok leží na nočním stolku, raději sáhněte po poukázce, aby si obdarovaný vybral sám. Milovníci architektury, grafiky nebo komixů rádi vyrazí do pražského Page Five, výběrové knihy spojující naplňující obsah s designovým vizuálem nabízí butikové knihkupectví Book Therapy

Poncho ze Surfr

Máte doma cestovatele, otužilce, plavce, surfaře nebo milovníka sauny? Každý z nich ocení lehké pončo, které se vejde do každého batohu, je z kvalitního certifikovaného materiálu, dá se složit do ruličky a vyrobené v Česku. Kapuce ochrání vlasy před chladem nebo větrem, do kapsy se vejde mobil, knížka nebo svačina, takže nic nebrání trávit v tomto pohodlném kousku většinu dne.

Psací stůl z We love wood

Hledáte vánoční dárek pro někoho, kdo žije prací? Co takhle masivní pracovní stůl s kovovou konstrukcí, který bude slušet každé pracovně? Poctivé designové výroby z ořechového nebo dubového dřeva vyrábí pražští We love wood. Tradiční postupy, zakázková výroba, kvalitní lokální materiály a láska k práci se dřevem zaručují perfektní výsledek s duší.

Hry a puzzle z Lebomadved

Jestli vám na seznamu zbývá vánoční dárek pro bratra hračičku nebo ještě nemáte dárek pro švagra, prohlédněte si nabídku slovenských designových her a puzzlí Lebo Mädveď. Ať už si vyberete Ur, jednu z nejstarších her na světě, nebo zvolíte puzzle Československa či 3D skládačku Vysokých Tater, můžete si být jisti, že všechny tyto produkty v sobě snoubí zábavu, vzdělávání a krásu.

Luxusní pera Kayu

Výběr dárku pro byznysmena, který má úplně všechno, je někdy opravdu náročným úkolem. Řešením může být luxusní pero ručně pocházející z jižní Moravy. Za projektem stojí Michal Klaška, který kvůli splnění svého snu opustil teplo kanceláře a začal s ruční výrobou dřevěných a kapesních plnicích per Kayu. Překrásná a kvalitní pera se hodí se i jako reprezentativní dárek po grafiky, umělce a nadšence do krasopsaní. Chcete být osobnější? Využijte možnosti gravírování nebo tvorby na přání.

Meditační polštáře Souladím

Vánoční dárek pro jogína? Máme! Meditační polštáře Souladím jsou ušité v ČR ze lnu a plněné pohankovými slupkami, mají pratelný povlak a jsou jednoduše krásné. Slouží nejen k meditacím a cvičení jógy, ale také ke správnému sezení, které pomáhá předcházet bolestem zad, díky poutku se snadno přenáší. Množství náplně je možné upravovat díky zipu. Jestli hledáte designový a funkční doplněk do každého bytu, právě jste našli.

Dárek pro manžela, dědečka, tatínka a syna vyřešen? Skvělé. Potřebujete poradit i s výběrem pro ženy? Koukněte na náš další článek. Už máte všechno nakoupené? Tak to máte ještě dost času na to vymyslet, jakým způsobem dárky předáte. Pokud jste už všichni dospělí, proč se omezovat na klasické balíčky pod stromečkem a nevnést do předávání dárků trochu zábavy a napětí? Chcete-li letos zkusit něco nového, vyzkoušejte předání formou hry ve vánoční úpravě.