11 tipů, jak předat peníze jako vánoční dárek

 

Led, okurky, potravinová folie, mapa a další tipy – hecněte se, najděte si o pár minut více na balení a připravte pro blízké a rodinu skutečně nezapomenutelné Vánoce. Máme pro vás 11+ originálních tipů, jak peníze zabalit. Na obálku zapomeňte a pusťte se do kreativního díla.

  

#1 Na stromečku je schovek dost – univerzál pro všechny

Pohled na stromeček, pod kterým jsou úhledně zabaleny dárky, ten prostě vždycky stojí za to. Nemůžeme se dočkat, až si najdeme dárek se svou jmenovkou, roztrhneme papír a potěšíme se něčím novým. Co takhle to trochu změnit? Ten, komu chcete dárek dát, najde jen maličkou kartičku s nápovědou: Na stromku je něco pro tebe nebo všechny ozdoby nejsou stejné. A to je úkol, musí najít ozdoby, do kterých jste schovali peníze. Doporučujeme použít plastové koule, které lehce rozděláte a peníze do nich ukryjete. A když budete chtít ještě více kreativity a máte čas, vyrobte originální ozdoby ze samotvrdnoucí modelovací hmoty. Tu stačí vyválet, vykrájet tvary pomocí vykrajovátek na perníčky a peníze upevnit na jednu jejich stranu. Nebo můžete ozdoby z peněz vytvořit. Návody najdete na youtube, hledejte návody na origami z peněz.

 

#2 Pro sběratele – jen ho nechte, ať si rozbaluje

Máte doma vášnivého sběratele, kterému by se hodily peníze na nový kousek do sbírky? Potrapte ho. Vytvořte malé dárečky ve tvaru jeho sběratelských kousků. Udělejte jich třeba 10, ať je legrace. Vtip je v tom, že jen v jednom z dárečků se budou ukrývat peníze, ostatní budou prázdné. Ten „pravý“ dáreček si dejte stranou a dejte mu ho až ve chvíli, kdy si všechny ostatní rozbalí a hodí na vás ten vyděšený pohled.

 

#3 Na cestovatele s mapou a batohem

Milovníka cestování překvapte hledáním pokladu. Připravte si mapu vaší domácnost a vyberte místo, kde ukryjete poklad v podobě peněž na cestování. Mapu rozdělte na aspoň 4 části. Honba za pokladem začne pod stromečkem. Tady najde 1. část mapy s indicií, kde najde další kus a tak dále. Až bude mít všechny kusy u sebe, vydá se hledat poklad. Nejen 10 tipů na nápadité schovávačky najdete v tomto článku. Peníze můžete ukrýt třeba i do batohu. Vytvořte malinké balíčky a do nich dejte bankovky nebo mince. Ty pak poschovávejte do jednotlivých kapes. Ještě vtipnější to bude, kdy některé balíčky budou jen se vzkazem: Samá voda, tudy cesta nevede, Zvolil jsi špatný směr apod.

 

#4 Cože? Krabice cukroví či vánočka aneb ŠOK a pak překvápko 

Připravte si foťák, protože výraz po rozbalení tohoto dárku bude stát za to. Zkuste si to představit. Pod stromečkem leží veliká, krásně zabalená krabice, žádný měkouš, takže očekávání veliké. Určitě to bude jeden z prvních dárků, po kterém ten „vyvolený“ sáhne. No a to překvapení, když ho rozbalí. Krabice bude plná cukroví. Pohled ve stylu: Co to jako je? Proč cukroví? Vy můžete ze srandy utrousit, že každý rok toho hodně zbyde, takže to si to má vzít a zamrazit. Nezapomeňte na spodní stranu víka drobným písmem, aby si toho hned nevšiml, napsat vzkaz: Není tu jen cukroví, nebo hledej, není tu jen sladké apod. Peníze můžete ukrýt na dno (udělat dvojité), nebo ještě rafinovaněji – udělat z nich bonbony (použijte obal od klasických bonbonů). Zabodujete i s vánočkou. Bankovky zabalte do folie a zapečte do vánočky.

 

#5 Pro mlsouna obří koule

Máte v rodině mlsouna? I on může pod stromkem najít obří dar. Bude to veliká koule, kterou vytvoříte z potravinové folie. Balte do ní cukrovinky a peníze, jak jen vás napadne. Tento dárek bude rozbalovat hooodně dlouho. Doporučujeme bankovky schovat do středu, ať nejsou na první pohled vidět.

 

#6 Kostka ledu pro nedočkavce

Znáte někoho, kdo neustále spěchá a musí mít všechno hned? Gratulujeme, je to ideální kandidát na srandičku v podobě velké kostky ledu s penězi. Budete potřebovat vetší nádobu (když nemáte hranatou, použijte hrnec) a potravinovou folii. Nádobu vyložte folií, dejte do ní mince nebo bankovky (ty také obalte ve folii), poté už stačí nalít vodu a šup do mrazáku. Bude to „šílená“ hra na nervy věčného nedočkavce, budete se bavit, to vám garantujeme.

 

#7 I diář dokáže překvapit, zažeňte všednost

Diář patří mezi praktické dárky, které potěší, ale že by super překvapil a vykouzlil ten kýžený velký úsměv, to se úplně říct nedá. Změnit to ale lze. Schovejte do diáře několik bankovek, když je složíte a nebudou na první pohled vidět, bude to ještě lepší.

 

#8 Jedinečný penězo-okurkovník pro pěstitele

Nebyl by to správný pěstitel, kdyby nechtěl někdy vlastnit rostlinu, kterou ještě nikdo jiný nemá. O Vánocích se dějí zázraky a jeden je ve vašich rukou. Pokud někoho takového doma máte, kupte pěkný květináč, 3 okurky, rozměňte peníze a pak už stačí jen chvilka práce a originální vánoční zázrak v podobě penězo–okurkovníku je na světě.

 

#9 Motivační činky, třeba na permici – nejen pro novoroční sportovce 

Láduje se cukrovím a zatvrzele tvrdí, že hned po svátcích začne chodit do fitka? Podpořte ho a udělejte to vtipně. Stačí vzít mince a vytvořit z nich činky. Peníze se budou hodit třeba na permici do fitka, a to je bezva dar.

 

#10 Pro malé i velké umělce – rozbal si svou voskovku

Najít pod stromečkem sadu voskovek není žádný šlágr. Když ale některé z nich obalíte bankovkou, hned z toho bude TOP dárek. Tuto srandičku budete mít hotovu za pár minut.

 

#11 Nejlepší na konec: Překvapte je vtipnou hrou, v hlavní roli třeba celá rodina 

Jestli máte už vymyšlený dárek, třeba poukaz na masáž, nějakou super mňamku, voucher na pobyt či třeba poukaz na nějakou adrenalinovou zábavu nebo chcete dát peníze na něco konkrétního, koukněte sem. Seznamte se s originálními způsoby předávání dárku v podobě hry Daruj to hrou. Předání peněz nebo poukazu se promění v dobrodružství. Obdarovaný bude muset vyluštit 7 rébusových karet, sestavit tajenku a poskládat puzzle. Stojí to za vyzkoušení.

Tak jaké budou vaše letošní Vánoce? Najdete si chvilku a překvapíte rodinu a přátele kreativně zabalenými dary?