Nejlepší dárky pro ženy

13 tipů na (nejen) vánoční dárky pro ženy

Vánoce se blíží mílovými kroky a nastal čas začít s výběrem dárků, pokud nechcete trávit advent zběsilým googlením nebo prodíráním se mezi stovkami dalších opozdilců v nákupním centru. Chcete dokonalý dárek pro ženu vašeho srdce, ať už jde o přítelkyni, maminku nebo sestru, ale nevíte, co vybrat? Od toho jsme tu my. Přinášíme výběr originálních a kvalitních dárků pro hospodyňky, kreativní duše i ženy vamp, zkrátka pro všechny zástupkyně něžného pohlaví se smyslem pro krásu, českou tvorbu a netuctovost.

Kuchařka Spolu sníme

Že je kuchařka nuda? A co taková, podle které bude obdarovaná opravdu vařit? Tuto ambici má překrásná kuchařka Sandry, surfařky a kuchařky ze Salty Lobos ve Španělsku. Recepty na to nejlepší ze španělské kuchyně vychází z čerstvých základních surovin, výsledná jídla jsou vynikající (osobně vyzkoušeno) a kuchařka s důvtipným názvem je krásná jak obsahem, tak i zpracováním. Předprodej kuchařky právě probíhá na webu spolusnime.cz.

Váza od radua crystal

Ženy milují květiny. A krásná květina patří do krásné vázy. Nádherné křišťálové vázy vyrábí pod značkou radua crystal designérka Radua Kaňáková Zneikahová. Pod jejíma rukama vznikla i váza Maria, kombinující starobylost v tom nejlepším slova smyslu s moderním pojetím sklářského umění. Hledáte-li doplněk, který dodá glanc každému interiéru, právě jste našli.

Oblečení Astré People

Hledáte dárek pro ženu, která miluje ležérní, netuctové oblečení z přírodních materiálů? Bude se jí líbit férová móda české značky Astré People, za kterou stojí Aneta Denemarek alias Anie Stonge. Značka si zakládá na těch nejkvalitnějších materiálech a pohodlných, přesto ženských střizích.

Pletený koš od Ivany Opluštilové

Skvělým dárkem pro maminku může být pletený koš od Ivany Opluštilové. Ta tvoří nádherné doplňky do bytu, ale také do venkovní kuchyně, pergoly nebo chalupy. Pro velký zájem doporučuji kontaktovat paní Ivanu včas, aby domluvenou nádheru stihla uplést. 

Ekologická kosmetika a drogerie z Přírodno.cz

Kosmetika k ženám neodmyslitelně patří a voňavý balíček s produkty přírodního složení šetrného k pokožce i planetě je sázkou na jistotu. Všechny produkty, které najdete v e-shopu sympatické Romany nejsou testovány na zvířatech, obsahují přírodní suroviny a jsou od místních výrobců. Kromě kosmetiky obchod nabízí svíčky, zero waste produkty nebo bylinky. Jste spíš na nemateriální dárky? Romana nabízí i zábavné workshopy, kde učí například to, jak si namíchat vlastní parfém.

Květina v květináči

Co takhle nadělit pod stromek další stromek? Nebo alespoň květinu? Jde o poměrně nezvyklý vánoční dárek, ale milovnice rostlin jistě víc ocení novou květinu v originálním obalu než obligátní ponožky a sprchový gel, co říkáte?

Mechárium nebo mechový obraz

Lidé by měli častěji chodit do lesa. Shodují se na tom psychologové, lékaři i my sami. Pokud vaše oblíbená žena žije ve městě a nemá dost času vyrážet na pravidelné lesní procházky, co jí pořídit les ve sklenici? Mechárium je malý ekosystém v ozdobné láhvi tvořený hlínou, kamínky, mechem, kapradím a dalšími rostlinami. Vypadá krásně, ještě lépe voní a vnese kousek přírody do každého obýváku nebo kanceláře. V Atelieru 26 můžete zakoupit hotová mechária i DIY sady pro vlastní výrobu.

Pro doplnění zeleně do bytu obdarované můžete koupit také mechový obraz nebo nástěnné hodiny. Při předávání dárku nezapomeňte zmínit, že pohled do zeleně dá odpočinout očím i přetížené mysli.

Pláštěnka Solumates

Perfektním dárkem pro kamarádku do deště je barevná pláštěnka české značky Soulmates. Nabízí se v 10 krásných odstínech, je funkční, stylová, má na břiše velkou kapsu na všechno potřebné, pomocí cvoků ji můžete různě upravovat, navíc si k ní můžete pořídit ladící šik klobouček. Má obdarovaná ratolest? Pokud ano, kupte pláštěnku i v dětské velikosti a máte postaráno i o parádní dárek pro dítě.

Papírová krása od Kreativní holky

Maličkost pro těhotnou kolegyni, vánoční přáníčka, dopisní sady pro milovníky starých dobrých časů, to všechno najdete na e-shopu Kreativní holky. Ručně a s láskou tvořené milníkové kartičky, darovací obálky i visačky na dárky jsou skvělým doplňkem k hlavnímu dárku.

Produkty z omyvatelného papíru od Washyourkarma.cz

Věděli jste, že se z papíru dá šít? A že při speciální úpravě neproteče? A co víc, dají se z něj ušít krásné věci, jak zjistily Karolína a Markéta, mámy a sestřenice, které si spolu založily bio eko vegan friendly Kar.Ma store. Šijí a prodávají minimalistické produkty z washable papíru, který vzniká smícháním přírodního latexu a celulózy (ta vzniká jako odpad při zpracování dřeva). Kabelky, obaly, peněženky nebo jógavaky jsou skvělým tipem na dárek pro milovnici jednoduchosti a udržitelnosti. A jestli nevíte, co vybrat, na e-shopu pořídíte i dárkový poukaz.

Náušnice ze Studiomuun

Co by to bylo za tipy na vánoční dárky pro ženy, kdyby v nich chyběly šperky. Hledáte dárek pro milovnici designu? Karol Šandová, studentka Fakulty a designu UJEP v Ústí nad Labem, vytváří osobité náušnice z odlehčeného polymeru, které jsou dostatečně výrazné, aby jejich nositelka dostatečně vynikla, ale dost nenápadné na to, aby poutaly přehnanou pozornost.

Vánoční ozdoby od Glassoru

Ručně vyráběné vánoční ozdoby jsou dárkovým evergreenem, který potěší téměř každou ženu. V kolekci českého výrobce Glassor najdete tradiční i moderní tvary a dekory baněk, ale také jmenovky na stůl a mnoho dalších designových dekorací. Ze široké nabídky vám bude přecházet zrak a procházení klasických a retro kolekcí vás vrátí do Vánoc vašeho dětství. Retro ozdoby mohou být dojemným dárkem pro vaši babičku nebo maminku. Chcete, aby byl váš dárek o něco osobnější? Objednejte baňku se jménem, věnováním nebo tajným vzkazem.

Originální bytový doplněk z Der Beton

Poslední tip na dárek je určen milovnicím minimalismu, jednoduchých tvarů a kvalitních materiálů. Ruční výrobky z betonu podle návrhů designérky Zuzany Valentové oslní svou strohostí i precizním zpracováním. Odkládací podložky, stojánky a svícny jsou skvělým dárkem pro kamarádku, které si nepotrpí na zdobnost, zato umí ocenit poctivou ruční práci.

Dárek už máte vybraný, ale ještě tomu něco chybí? Inspiraci na originální předání najdete v našem článku. A jestli jste nic nevybrali, zkuste na našem blogu načerpat další inspiraci. Univerzální, ale zároveň originální tipy na dárky máme třeba tady. Tak šťastnou ruku při výběru a veselé Vánoce!