Jak darovat peníze na svatbu?

11 skvělých tipů, jak darovat peníze na svatbu

Chystáte se na svatbu a v rámci příprav řešíte otázku výběru vhodného dárku pro novomanžele? Zbytečným a nehodícím se darům se dá předejít, a proto bývá stále častější variantou darování peněz, se kterými si pár naloží po svém. Ostatně, oblíbené české přísloví „Lepší každý halíř, než stopadesátý talíř“ mluví za vše. Jak ale darovat peníze jako svatební dar jinak, než fádním založením do obálky nebo přání? Zapomeňte na obálku a odlište se.

  

#1 Cool zarámování

Zarámované bankovky? Klidně, ale originálně. Z někoho zkrátka kreativita nesrší. Zkuste si ale s bankovkami alespoň malinko vyhrát a vytvořit z nich origami. Mohou to být zvířata, loďka nebo jakékoli motivy, které vás v první chvíli napadnou. Možná v sobě objevíte uměleckého ducha, v opačném případě sami sebe ale i novomanžele pobavíte svými originálními výtvory.

 

#2 Mix bankovek

Čeká vás návštěva svatby vášnivých cestovatelů, u kterých jste se jistí, že peníze využijí na zážitky z cest, můžete darované peníze namíchat v různých měnách jako jsou koruny, eura, dolary popř. libry. Nenápadným znamením je vyšlete na další společnou zastávku mimo domovinu, popř. jim usnadníte směnu peněz na již naplánované líbánky. Jistě ocení cestu do směnárny.

 

#3 Bankovky místo plechovek

Připomeňme si scény ze slavných romantických filmů, kdy novomanželé odjíždějí v autě, za kterým cinkají přivázané plechovky. Na zadní část dětského modelu autíčka přichyťte pár provázků, na jejichž konci uchyťte srolované bankovky. Angličáka ještě dozdobte mašlí a zamilovaný pár může vyrazit na společnou cestu životem.

 

#4 Finanční injekce

Ano, čtete správně. Tu jednoznačně budou šťastní novomanželé po tak velkolepé události potřebovat. Injekční stříhačku seženete v kterékoliv lékárně a stojí doslova pár korun. Jednoduše do ní vložíte srolovanou bankovku, ozdobíte mašlí a dárek v podobě finanční injekce je hotový.

 

#5 Použitá krabička od kapesníků

Skvělý nápad jak prázdnou krabičku od kapesníčků vyskládat bankovkami. Pro správný efekt se použije více méněhodnotných bankovek, jejichž konce spojíte dekorační páskou. Ta je vyrobena z rýžového papíru, je méně lepivá a nepoškodí tak papírové bankovky. Novomanželé si pak budou tahat bankovky postupně, obdobně jako u kapesníčků.

 

#6 Těstovinové překvapení

Napadlo vás někdy, jak skvělý tvar těstovin mají penne? Sami o sobě jsou perfektní ruličkou pro ukrytí bankovek. Přesypte obsah plastového pytlíku do průhledné ozdobné mísy a do „některých“ trubiček vložte bankovky. Pokud jste vy, nebo jeden z manželů milovník italské kuchyně, můžete posunout tento nápad s těstovinami ještě o jeden stupínek výš a vyhrát si s přípravou domácích a z lásky dělaných těstovin.

 

#7 Naplněné kapsy

U starých džín nebo košil odstřihněte kapsy a do každé z nich vložte viditelnou bankovku. Kapsy plné peněz následně nalepte na pevný papír a zarámujte. Připojte vtipné přání se svými podpisy a koláž je hotová.

 

#8 Krabička od cigaret

A pak tu máme milovníky cigaret. Kouřové specialisty, kteří nedají bez krabičky tabáku ani ránu. Darujte jim ty nejdražší cigarety v jejich životě. Dejte jim úkol, ať tuto speciální beznikotinovou krabičku vykouří za jediný večer. S velkou pravděpodobností to bude jejich první nevykouřená krabička v životě.

 

#9 Přebírání luštěnin (bez holubů)

Zatím byla řeč jen o bankovkách. Předávat můžete také mince a i jinak, než v prasátku. Co takhle naplnit nádobu luštěninami a smíchat v ní mince. Přiložte k balení i misky k přesbírání a ať si novomanželé svatební dar přetřídí sami, jako to musela zvládnout slavná Popelka.

 

#10 Romantika při svíčkách

Vyrobte domácí svíčku. Vosk a knot koupíte v obchodě s výtvarnými potřebami. Vyberete barvu a vůni do svíček a víc není potřeba. Vosk rozpustíte ve vodní lázni, vlijete se smíchanými ingrediencemi do zvolené nádoby a postupně v mezikrocích přidáváte mince. Novomanželé spolu budou muset strávit několik romantických večerů, než budou moci utratit své peníze.

#11 Kdo si hraje, nezlobí

Jednoduše pořiďte již hotovou sadu úkolů, díky které novomanželé najdou peníze až po vyluštění všech šifer a složení tajenky. Na výběr je několik edic pro všechny možné a nemožné příležitosti. Svatební edice je vyrobena v podobě tubusu, který jednoduše objednáte, schováte peníze do tajné přihrádky a zalepený tubus předáte novomanželům. Na ty pak čeká skvělá zábava a luštění tajnou chodbou. Darujte dárek hrou

 

Role svatebčanů vypovídá o tom, že snoubencům na vás záleží a máte být svědky jejich důležitého životního okamžiku. Ukažte jim, že i vám na jejich dni záleží a zvolte jednu z uvedených netradičních nápadů. Pokud již všechny tipy znáte, pak se nechte inspirovat dalšími 21 tipy, jak originálně předat peníze na svatbě.

Čeká vás i jiná významná událost a nevíte si rady s výběrem vhodného a speciálního dárku? Navštivte místo plné inspirace a těch správných dárků od srdce - průvodkyni světem dárku Dobrá Víla, ze kterého budete odcházet s hlavou plnou nápadů a zásobou překvapení na celý rok. Tento tvůrčí a nápaditý prostor vám usnadní výběr nejen svatebních dárků, ale také u všech významných událostí jako je výročí, Valentýn nebo Vánoce. Buďte letos napřed a zamyslete se už dnes nad jejich netradičním předáním. 

Inspirace není nikdy dost.