Nejlepší narozeninová překvapení? Víme, jak na ně.

12 tipů na ta NEJ narozeninová překvapení 

Překvapení. Někdo je miluje, někdo je nenávidí. A protože vy jste si právě rozklikli náš článek „12 tipů na ta NEJ narozeninová překvapení“, předpokládáme, že patříte do té první party. Hurá. Máme radost. Podle nás jsou totiž překvapení skvělým zdrojem zábavy a smíchu, což k narozeninám, oslavám a celkově k životu jednoznačně patří. Nachystali jsme si pro vás 12 zaručených narozeninových překvapení, která jsme navíc uspořádali od těch nejjednodušších a nejméně „šokových“ až po ty náročnější – jak na přípravu, tak na zpracování oslavencem. Inspirujete se?

 

#1 Dárek přesně na míru (a nejen pro Míru)

Vypadá to na obyčejné hodinky, ale na jejich zadní straně se ukrývají iniciály oslavence. Další hrníček? Ale tento je speciální, na dně má srdíčko s osobním vzkazem. To je moc hezký náramek. Ale vždyť jsou na něm i počáteční písmena celé naší rodiny. Takto nějak by mohly vypadat osobní dárky „ušité“ na míru, kterými můžete mile překvapit úplně každého – od partnera přes šéfa až po babičku. Existují desítky, možná i stovky firem, které se specializují na potisky všeho možného. Pokud chcete originální a vkusný dárek, vsaďte na menší řemeslníky, kteří vám na dřevěné hodinky, ručně vyrobený náramek nebo keramický hrníček vytvoří osobní vzkaz osobně a s láskou.

#2 Krabice v krabici

Starý, ale dobrý trik na originální předání dárku. Oslavenci přinesete velkou krabici a on bude rozbalovat a rozbalovat a rozbalovat. Od té největší po tu nejmenší krabici. Že už tyhle vtípky nefrčí? To byste se divili. Pobavíte tím nejen obdarovaného, ale také přihlížející. U menších krabic se ke smíchu dostaví i napětí, protože „teď už to bude určitě ta poslední krabice s dárkem“. Pokud byste chtěli krabicové překvápko ozvláštnit, můžete do každé krabice přibalit i nějaký doplněk k hlavnímu dárku. Tak např. bude-li v té nejmenší krabici hlavní dárek v podobě voucheru na kurz grilování (tipy na top zážitkové dárky najdete tady), do ostatních krabic můžete vložit zástěru, zápalky, obracečku, koření,…

#3 Květiny s překvapením

Každá žena očekává k významným životním jubileím nějaký krásný pugét. Ale vy jí tentokrát dáte jako jen tu kytku? Cože? Na první pohled ano, na druhý už vaše překvapení jistě odhalí. Do kytice se dá schovat mnoho věcí. Nejčastěji to bývá asi krabička v designu rudé růže, která v sobě ukrývá (zásnubní) prstýnek. Dál se mezi květiny vejdou také srolované bankovky, mini obálky se vzkazem či poukazem, luxusní pralinky, klíče apod. Abyste si byli jistí, že z kytice nic nevypadne, raději vše pečlivě připevněte – k tomu použijte přírodní materiály, které se ke květinám určitě hodí víc než obyčejná gumička nebo studený drát.

#4 Hra, která odhalí hlavní dárek

Mezi tipy na nejlepší narozeninová překvapení nesmí chybět ani Daruj to hrou. Krásně zpracovaná sada úkolů, šifer a rébusů, která obdarovanému napoví, kde najde svůj hlavní dárek. Daruj to hrou je tedy takový „dar-nedar“. Obdarovaného potrápí luštěním, navíc mu zajistí další hledání narozeninového dárku. A co z toho? Spousta zábavy, smíchu, k tomu troška adrenalinu a napětí, k tomu i dobrý pocit ze splněných úkolů. Kterou z 8 edic Daruj to hrou vyberete pro vašeho oslavence? Bude to gastronomická, cestovatelská, jídelní, zábavní, dětská, svatební, vánoční nebo univerzální? Pro jednodušší rozhodování mrkněte, jak taková „darovací hra“ vůbec funguje.

#5 Netradiční večeře

Pozvěte oslavence na večeři. A to překvapení? Tak třeba byste mohli uvařit jídlo, které jste spolu s partnerem jedli na prvním rande. Pamatujete si, co to bylo a co jste případně měli na sobě? Nebo byste mohli večeři servírovat v sexy spodním prádle. Troufnete si? Klidně můžete začít plně oblečení a s každým chodem si nějakou část oděvu sundat. A co třeba připravit pro oslavence večeři vyladěnou do posledního detailu v duchu jeho oblíbeného seriálu, filmu, hry, sportu apod.? Bude to chtít pořádnou přípravu, ale úspěch máte zaručen.

#6 Šátek na oči

Maličkost, která dokáže odhalit spoustu krásných (a nejen) narozeninových překvapení. Kamarádku takto můžete dovést ze zastávky do vašeho oblíbeného baru (samozřejmě menší oklikou, protože tu nejkratší cestu zná nazpaměť) nebo partnera v parku na vaše piknikové místo. Pokud se vám nechce nikde „šaškovat“ s šátkem, můžete jej samozřejmě použít i doma. Nová televize, nový pokojíček, krásně a bohatě prostřený stůl, nové zvířátko, nové fotografie na zdi, nové prádlo… K tomu všemu by se vám mohl obyčejný šátek hodit. Říkáte si, že přece stačí zakrýt oči rukama? Nebude to ono, opravdu. Šátek vašemu překvapení dodá punc tajemství a napětí.

#7 Oslava vyladěná do posledního detailu

Už jsme to tu nakousli u tipu na netradiční večeři… Chystáte oslavu fanouškovi nějakého filmu, seriálu, hry, sportu, hudební skupiny nebo klidně i období ve světové nebo české historii? Připravte mu narozeninové překvapení v podobě vyladěné oslavy. Od výzdoby přes jídlo až po hudbu nebo kostýmy. Ty budou velmi důležitou součástí tematické oslavy. Oslavenci dopředu samozřejmě nic neříkejte, jen mu jeden stylový kostým připravte. Jestli to bude Spidermanův oblek, dres Ronalda nebo brnění a meč, to je jen a jen na vkusu oslavence. Jestli vám to přijde trapné, věřte, že fanoušek bude nadšený.

#8 Bojovka, která oslavence zavede na speciální místo

Tady už přituhuje. Pokud si rádi hrajete a máte čas, chuť i fantazii vymýšlet úkoly, trasu a indicie, pojďte do toho. Kde jste se s partnerem poprvé setkali? Kde jste měli s manželkou svatbu? Které divadlo má vaše maminka nejraději? Do které galerie se už dlouho chystáte s kamarádkou? Základem je určit místo, které pro oslavence hodně znamená, vymyslet trasu a na ní několik záchytných bodů, připravit speciální úkoly pro oslavence (s úkoly pro kamarádku by vám mohl pomoct tento článek) a k nim indicie – ty by měly oslavence vždy posunout o kus dál k tajnému cíli. Úkoly vymýšlejte tematické, aby to do sebe všechno zapadalo. Nebudeme vám lhát, tento tip na narozeninové překvapení je hodně náročný na přípravu. Ale pokud si rádi hrajete, určitě tím oslavence dostanete (do kolen).

#9 Tajná oslava

Tento tip na narozeninové překvapení jsme si vypůjčili z amerických filmů. Znáte to – hlavní hrdina jde domů, strašně unavený z práce, nerozsvítí si ani v předsíni, ani v kuchyni, projde rovnou do tmavého obýváku, kde na něj vybafnou kamarádi nebo členové rodiny schovaní za závěsy, za pohovkou, za stolem nebo za květináčem. Tak nějak by to mohlo vypadat i ve vašem podání. Tajná oslava může být připravená doma, v oblíbené restauraci, baru, na hřišti, v parku… Tady je potřeba být dobrým hercem a nenápadně oslavence na místo tajné oslavy vytáhnout. Tip řadíme mezi ty náročnější, a to hned ze dvou důvodů: za prvé dostat všechny kamarády nebo celou rodinu v jeden čas na jedno místo, za druhé doufat, že od oslavence nedostanete vynadáno za velkou a tajnou akci.

#10 Nové šaty se vzkazem

Tento tip na narozeninové překvapení je spíše pro muže, ale využít jej rozhodně mohou i ženy. Hlavním úkolem pro vás bude vymyslet příležitost, kterou byste chtěli oslavenci darovat k narozeninám. Bude to divadlo, fotbalový zápas, koncert, plavba lodí, výlet na motorce, piknik,…? Jestli už máte tohle vymyšlené, potom jsou další kroky velmi jednoduché – pořiďte oslavenci k této příležitosti vhodný oděv (slavnostní šaty, dres, tričko s potiskem, námořnickou čepici, koženou bundu nebo helmu apod.), zabalte jej do krabice, přidejte vzkaz, krabici předejte, popř. postarejte se o to, aby si ji oslavenec rozbalil, a můžete vyrazit. Jestli vyrazíte rovnou spolu, nebo na stylově oblečeného oslavence počkáte na „místě činu“, to už necháme na vás.

#11 Tajný výlet

Dražší narozeninové překvapení, ale užijete si ho i vy. Naplánujte pro oslavence nějaký eurovíkend, výlet vlakem s túrou a přespáním pod širákem, víkendové wellness s návštěvou sklípku,… Překvapení z pobytového dárku uděláte jednoduše – prostě oslavenci sdělíte jen termín, čas a místo, odkud se bude vyjíždět. Dobré by bylo poradit mu také, co speciálního si s sebou má sbalit (např. plavky, pohorky nebo pas) a… To je vše. Zbytek se dozví na letišti, na nádraží, v autě nebo až před hotelem. Přejeme šťastnou ruku (s výběrem výletu), šťastnou cestu i šťastného oslavence.

#12 VIP na oslavě

Když se chce a když znáte ty správné lidi, jde všechno. Co kdybyste na narozeninovou party přivedli oslavenci nějakou tu „vipku“? Kamarádku by třeba potěšil Leoš Mareš, který je v tom přeborníkem (tohle je jen pokus o vtip, před Leošem klobouk dolů, jak se snaží svým fanouškům vyhovět). Tento tip není jen tak, ale jak už jsme psali – zkuste popřemýšlet, koho byste mohli poprosit o pomoc, za jaké nitky byste mohli zatahat, a třeba to klapne. V dnešní době veřejných profilů na sociálních sítích je kontaktování známých osobností docela jednoduché. Otázkou samozřejmě je, jestli vůbec dostanete odpověď. Ale za zkoušku rozhodně nic nedáte. Držíme pěsti.