Jak zabalit peníze jako dárek?

Nevíte, jak zabalit peníze pod stromeček? 

Pojďme si to říct narovinu - peníze jsou jedním z nejoblíbenějších (nejen) vánočních dárků. Také jste letos sklouzli k této variantě a budete pod stromečkem dávat peníze jako dárek? Využijte jeden z následujících tipů, jak originálně předat peníze k Vánocům.

DSC_0908

Následující řádky jsou pro vás, kteří

  • hledáte tip, jak originálně darovat peníze,
  • chcete darovat peníze tak, aby to nevyznělo neosobně,
  • nemáte čas vymýšlet a nakupovat, ale vánoční dárky vám nejsou jedno, 
  • chcete, aby bylo vidět, že jste si i s penězi jako dárkem dali práci.

 

Jdeme na to. Jaký typ peněžního Ježíška jste?

 

Peníze patří do obálky

Vánoční obálka1

Nejpohodlnější řešení, jak předat peníze, je samozřejmě obálka. Obdarovaný bude z obsahu určitě nadšený, ale zároveň může mít pocit, že vám nestál ani za chvilku přemýšlení nebo pár minut v obchoďáku. 

Jestli chcete obálku, jde to i originálně: 

  • kupte nějakou unikátní, např. takovou, ze které vyrostou květiny, dřevěnou nebo vyrobenou dětmi z dětských domovů,
  • podle návodu na internetu vyrobte vlastnoručně origami obálku na peníze,
  • buďte nostalgičtí a připojte fotky z dětství - ať už je nalepíte na obálku (nemusíte ji tím pádem ani popisovat jménem, obdarovaný by se měl poznat), nebo je vložíte dovnitř k penězům,
  • jestli máte více času, najděte si na Pinterestu vyskakovací obálku na peníze, 
  • připravte do obálky hádanku s místem, kde se peníze ukrývají (ty potom třeba jen srolujte to malé nenápadné ruličky a pověste ji třeba zezadu na stromeček). 

 

Peníze chci předat originálně a vtipně

Peníze na stromě1

 K Vánocům neodmyslitelně patří překvapení. Kdo souhlasí? Milujeme rozbalování, milujeme napětí, milujeme očekávání. To, když nevíme, co je pod vánočním papírem, popř. uvnitř obálky. Jak tedy předat peníze vtipně a s fantazií

Tady máte 10 nápadů, jak originálně zabalit peníze k Vánocům:

  1. Vánoční dóza - Nějakou doma určitě najdete, nebo v supermarketu jednoduše koupíte (třeba s pralinkami). Do ní nahažte spoustu kovových mincí, ať to pořádně cinká a váží. Pralinky můžete v dóze nechat, nebo si je můžete dát jako odměnu.
  2. Hrníček s čajem - Kupte nějaký hezký hrníček, na dno dejte bankovky a na ně vyskládejte pytlíčky s čajem. Hrníček vložte do dárkové taštičky nebo sáčku. A je to.
  3. Stírací los - Losy jsou oblíbeným vánočním dárkem. A pokud do něj vložíte i nějakou bankovku, bude jistá výhra i radost. 
  4. Deštník - Pořiďte deštník a dovnitř na konstrukci připevněte ruličky bankovek. Opatrně jej zavřete, zabalte a vložte pod stromeček.
  5. Smetáček s lopatkou - Máte doma nepořádníka? Mezi štětiny smetáčku vložte bankovky, připevněte štětinami směrem k lopatce, zabalte (klidně do pytle na odpatky) a ovažte hezkou stužkou.
  6. Místo prášků - Vezměte krabičku nebo lahvičku od prášků, vložte do ní bankovky a klidně i jednu minci. Přiložit můžete také vzkaz typu “Až ucítíš bolet hlavičku, kup si něco na sebe, dortík a kávičku”.
  7. Obal na mobil - Hlavně si ověřte přesný typ telefonu. Na vnitřní stranu krytu přilepte papírovku (izolepu prosím vás nelepte přímo na peníze - vezměte třeba kousek vánoční stužky, tu dejte přes bankovku, přes ni opatrně přelepte izolepu), na ni ještě ideálně dejte obyčejný papír přes celý kryt, zabalte a máte originální vánoční dárek.
  8. Měkký dárek - Také se u vás říká, že kdo nedostal měkký dárek, nebyl hodný? Kupte vtipné ponožky, do každé vložte nějakou tu papírovku a měkký dárek najednou bude tím nejoblíbenějším.
  9. Rámeček s fotkou - Na zadní stranu rámečku připevněte bankovku a krásný osobní dárek se stane také štědrým.
  10. Žvýkačky - Praktický dárek pro každého. Kupte dózu Orbitek a vložte mezi ně papírovky. O tom, že je to docela dost nehygienické se bavit nebudeme. Zajímalo by mě, kdy si tyto žvýkačky obdarovaný rozdělá. 


Nemám čas, chuť ani energii lítat po nákupácích nebo hodiny brouzdat na netu, ale vánoční dárky mi nejsou jedno

Vánoční daruj to hrou1

Tady tuším, že byste chtěli vymyslet nějaké hezký vánoční dárek, ale nemáte prostor. Nezoufejte. I peníze se dají předat tak, aby byly jako překvapení a nemuseli jste vůbec nic vytvářet či připravovat.  

Vánoční edice Daruj to hrou je skvělý tip, jak darovat peníze originálně a velmi jednoduše. Objednáte hru, vložíte dovnitř peníze a tubus položíte na Štědrý den pod stromeček. Hotovo. Daruj to hrou je dárek nedárek, zábava nejen pro obdarovaného, milá hra, která u stromečku navodí veselou atmosféru a spojí celou rodinu.

 

Jsem kreativní a šikovný Ježíšek s chutí tvořit

Peníze v balonku1

Konečně. Hurá. Můžete se vyřádit a zabalit peníze jako dar podle návodů na internetu. Některé jsou snadné a rychlé, některé spíše z kategorie “vyšší dívčí”. Pokud ale máte chuť a náladu tvořit, věřím, že si s nimi se ctí poradíte.

Tady je 5 kreativních návodů:

Máte doma staré džíny? Přikupte rámeček na fotku a můžete tvořit. Vystřihněte z džínů zadní kapsu - velikost si odměřte podle vnitřního otvoru rámečku. Kapsu do rámečku přilepte, zasuňte do ní papírovky tak, aby částečně “vykukovaly” a na rámeček napište něco jako “Na nákupy” nebo “Na nový kousek do tvého šatníku”. Zabalte do balicího papíru, ať není váš výtvor na první dobrou vidět.

Miluje někdo z blízkých lentilky nebo třeba gumové medvídky? Kupte několik balíčků (podle toho čeho a podle velikosti sklenice) a vezměte velkou zavařovací sklenici. Doprostřed dejte ruličku s penězi zabalenou do potravinové folie, obsypte ji oblíbenými sladkostmi. Zavřete víčkem a sklenici všelijak polepte, pokreslete, napište nějaký “sladký” vzkaz.

Vánoční balónková party - Sežeňte velkou krabici a několik nafukovacích balonků (super budou vánoční barvy jako bílá, červená, zelená, zlatá). Do každého balonku srolujte bankovku, balonek nafoukněte, zavažte. Balonky zavřete do krabice a tu nějak hezky zabalte.

  • Tip: Bankovka nemusí být v každém balonku, alespoň bude jejich objevování zajímavější. Na balonky také můžete napsat nějaký hezký vzkaz - na každý balonek 1-2 slova.

Jak originálně darovat peníze pivaři či třeba “colaři”? Kupte plechovku oblíbeného nápoje, vypijte ji či vylijte, pořádně vypláchněte a nechejte vysušit. Bankovky srolujte do ruliček a zastrčte otvorem pro pití do plechovky. Na vršek plechovky připevněte mašli či nějakou vtipnou nálepku, aby na první pohled nebyl otvor vidět.

Tři oříšky - Vlašské oříšky opatrně rozlouskněte a vydlabejte, ať neporušíte skořápku. Ještě opatrněji do nich poskládejte bankovky a skořápky slepte vteřinovým lepidlem. Pro jistotu ještě každý oříšek svažte vánoční stužkou. Oříšky vložte do malé dárkové krabičky, třeba do té na šperky. 


Schovávám hotovost pro teenagera 

Balení dárků1

Výzva přijata. Reakce nejistá. Budete trapní, nudní, nebo naopak cool? Tak to bude záležet na náladě 24. prosince. Pokud si lámete hlavu s výběrem klasického vánočního dárku pro teenagera, soucítím a tleskám. 

Ale. 

Jak darovat peníze teenagerovi?

Zkuste třeba: 

  • Sbíral kdysi kartičky třeba Pokémonů? Měl nějaký oblíbený časopis? Sežeňte, vložte prachy, zabalte zpět či srolujte a darujte. Peníze si užije a třeba si i rád zavzpomíná na svůj dřívější koníček.
  • Kupte mu vstupenky na jeho oblíbenou kapelu (ano, nesnášíte ji, ale on ji miluje), mezi vstupenky dejte papírovku, ovažte stužkou a je to.
  • Pořiďte voucher do oblíbeného obchodu, kavárny nebo barberu, vložte do obálky a přiložte peníze. 
  • Vytvořte mu jídelní balíček plný jeho oblíbených značek, jako jsou třeba Pringels, Prime, RedBull, Snickers apod., mezi ně schovejte ruličky s penězi. 
  • Má váš teenager spoustu “úžasných” nápadů, píše básničky, písničky, kreslí si, sepisuje své myšlenky? Kupte mu deník a vložte peníze do něj.
  • Děláte mu stále svačiny? Vložte mezi dva toastové chleby (klidně i mezi dvě půlky rohlíku) bankovky, dejte je do jeho tradičního svačinového pytlíku, zabalte do balicího papíru a máte vtipný dárek. Alespoň mně teda vtipný připadá. Hi hi.

Tip: Zkuste to… Vytvořte mu originální a osobní bloček s originálními vouchery. Na první stránku napište “Vouchery s doživotní platností”, na další stránku “Voucher na povídání ve dvou” a vaše iniciály, na další napište třeba “Voucher na obejmutí” a nakreslete srdíčko, další může být “Voucher na (nejen) nedělní oběd”, potom např. “Voucher na hodinový telefonát”… Stránky prokládejte papírovkami. V prvním okamžiku možná budete trapní, věřím ale, že později dojde k využití pár voucherů.

 

Sdílejte se mnou na sociálních sítích, jaký způsob předání peněz jste vybrali.

Tu radost. Hravost. Překvapení. 

Těším se na zprávy od vás. 

Martina